Fredag 14.41


Härligt med fredag. Härligt mysväder. Härliga kläder. Underbart.
 
  
 
 

19.32

Idag tar jag en kvällspromenad precis när solen går i moln. Jag går på den öppna vägen, väldigt bestämd med att öka takten. Hamnar bakom ett par med en barnvagn och hund efter halva vägen, de går liksom sådär långsamt och utspritt så jag vill inte direkt tränga mig förbi. Tillslut viker de av, för vägen delar sig, oturligt nog åt samma håll som jag ska, så jag tar andra vägen- mot skogen. Jag hör ljudet av traktorer som brummar ljudligt, fågelkvitter, syrsor, en bil som antagligen åker på asfalt långt bort, ljudet av skorna som konstant låter i marken, min egen andning- men den är knappt hörbar, hjärtat som dunkar i bröstet, men annars är allt tyst. Alla behöver tystnad, ibland, tror jag. För att rensa tankarna, komma i underfund med sig själva. 

29 augusti- Höst känslor


Jag tror att hösten är på väg nu. Löven har börjat att falla av träden och snart får de vackra färger, jag bär varmare kläder och dricker te, ser på alldeles för mycket serier, har jordgloben tänd på kvällen och tänker under dess sken, drömmer om fina pojkar med söta leenden och att fota med analoga kameror- jag breder ut min sammling nu, för snart får jag två stycken nya av mormor.
Drömmer om att vara så lycklig, att kunna röra på sig precis som jag vill- göra det jag vill.
 
I Höst vill jag le mot alla, även fast man nästan får kramp i mungiporna, jag vill skratta högt utan att bry mig om irriterande blickar, umgås med vänner och ha myskvällar, jag vill läsa så där överdrivet mycket, sen vill jag vandra runt på gatorna i mina dr' martens och med varma, fina kläder som jag trivs i. 
 
 
 

27 augusti

Hemma från skolan. Kollar film. Läser. Äter kallt och dricker varmt. Händer tyvärr inte så mycket mer i mitt lilla liv.

Söndag 20.46

endast sjuk.
 
 
 

22.29

Jag är typ förälskad.... I musik, James Newton Howard, åh, det låter så fint i mina öron. 
Sen är Andrew Garfield snyggast på denna jord (för stunden), han ser ju så gullig och snäll ut.
Hallon är det godaste som finns.
Jag har precis lånat ut the hunger games, känner mig inte hel utan den...
Jag tycker om kaffe.
Skogen är fridfull, det är därför jag gillar den. 
Regn är härligt.
Dr. Matrens är det snyggaste man kan ha på fötterna.
Jag är så äckligt glad just nu, men samtidigt vill jag bara gråta, jag tycker om att gråta.
 

25 augusti

I dag har jag hunnit med att äta finfrukost, sova länge på morgonen, skratta, träffa W och gå på bio lite halvt spontant, läsa och lyssna på musik. Det är sådana dagar jag tycker om. Har också blivit stucken av en geting, inte alls trevligt, det gör ont i hela benet.
 
Igår var jag uppe på stan en snabbis, med W, och köpte dessa ursnygga vinröda jeans och en fin gammal kamera. Jag är så glad.
 

24 augusti

Är med kusin och har det bra.
 

Torsdag 17.10

I dag regnar det. Mycket. 
 

Ont i halsen-dag

Dricker te, läser, funderar på vem hon igentligen är, äter halstabletter- konstant, för jag tror att det är en förkyldning jag har dragit på mig.
 
Två bilder från i sommras när jag var i skåne.

Onsdag 16.33

Idag var det lättare, mycket att göra i skolan, andra tankar som far omkring än de där man är i otakt med. Bland vänner är det bra. Hemma är det tryggt men på något vis också så lönlöst och farligt. Jag sitter här i sängen, med bena i kors och en kudde på magen. Rullgarinen är halft uppdragen och sängen obäddad. I huvudet hör jag samma låt, om och om igen, den är trygg, men den får mig ändå att gråta, släppa ut allt. Börja om. 
Jag har gjort många framsteg idag, känner mig stolt över mig själv, jag vågade, jag vågade allt. 
 

21 augusti

Som en jävla bomb innuti mitt huvud. Tankarna far omkring, sipprar ut, långsamt, och ger sedan plats för hundra nya. Som en jävla bomb, det tickar, tickar, konstant. Huvudet sprängs nog snart, bra det.
Jag vet inte vad jag vill längre. Jag hör inte hemma någonstans. Ett tag känns det helt rätt medan plötsligt så åt helvete fel. All ångest och hålet i magen bara växer.
Jag skrattar när jag inte får skratta, även fast det inte ens är roligt, är ledsen när jag inte får visa mig svag. Jag ler åt massa människor, hoppas att det kanske ska få mig att känna mig bättre, men om de bara kunde besvara mina leenden? Bara en mängd med bistra blickar, fan vad det känns. 
Ingen kan rädda mig nu, jag har kommit för långt, jag sitter mitt i smeten, fast. Fasar för hösten, allt som måste göras. Alla minuter på spotify har tagit slut, jag orkar inte läsa, orkar inte gå ut i skogen, vill inte nånting.
 
Jag känner mig som ett vacker blommblad. En i bakrunden. En i mänden. Bortglömd. Ointressant.

21.14

Jag vill skriva, något bra, något meningsfullt. Men all inspiration liksom rinner ur mig. 
Suddar ut alla texter. 

Måndag 16.21

Idag går jag upp tidigt, åker buss till skolan, bär mina nya converse med en ny t-shirt och nya jeans, läser en bok, hål i huvudet, åker mer buss, upp på stan och tar en fika mina fina vänner och bara finns. 
 
 
 

19 augusti

Sista dagen på sommarlovet- jag tar vara på den.
 

Underbara lördag.

Idag kollar jag efter ny mobiltelefon, handlar mat, hämtar mina efterlängtade dr martens (överlycklig), färgar håret, lyssnar på härlig musik, ser på the hunger games för andra gången- bästa filmen, och har det så bra. Jag är så och glad. 
 
 
Fint.
(spellista)
 

Fredag 17 augusti

Och så var det bara tre dagar kvar. Tre fjuttiga, korta dagar. Sommarlovet rinner ut, jag vill göra det mesta av dessa dagar. Men på något vis vill jag ändå tillbaka, jag vill ha något att göra, mycket annat att tänka på än all ångest som bubblar i mig. 
Men,jag föredrar frihet. 
 
Jag vill inte att hösten ska komma. Jag är så rädd, så fruktansvärt rädd för vad som kan hända. Tänk om det går helt fel, snett, galet. Vissa smällar får man ta, ibland går det neråt men sedan uppåt.
Får väl hoppas att jag har fint kött.
 

Lista.

Saker jag vill ha:                      Saker jag tycker om:                                Saker jag tycker mindre om:  
Ett nytt objektiv.                     Hyllan i mitt rum med allt fint på.         Papper.                                       
Kånken.                                    Longboarden.                                          Borsta tänderna med andra.   
Böcker.                                     Min stereo.                                             Dålig musik.                            
En ny jacka.                              Min drömfångare.                                   Köpta köttbullar.                       
Längre sommar.                        Att höra havet slå mot klipporna.           Ljudet av dammsugaren.                                                          
                                                                                                                                                        
Saker jag önskar:
Bli kär.
Fred på jorden.
Slippa SO.
Att gå på en konsert.
Lära känna nya härliga 
människor i höst.
                                                                                                                                                   
 
 
 
                                                     
 
 

15 augusti

Har haft två underbart fina dagar med W. Du är bra du.
 
Väntar på att få mina skor, Börjar på en ny bok, läser ett brev från skolan, städar, och har det allmänt bra. Livet är bra.
 
 

Onsdag 13.56- Hos en vän

Jag har det bäst. 
 
 Typical E and W.

Måndag 21.41

Ser på "i taket lyser stjärnorna"- Måste nog vara en av de finaste svenska filmerna, i sängen och dricker te. Bäst.

13.18

Skriver långa texter, väljer rubrik, tänker trycka på publicera när jag hela tiden ångrar mig. Suddar ut allt och börjar om på nytt. Varför vet jag inte riktigt, men det tar liksom emot att visa de för er. Varför ska alla veta allt om mig? Är inte det lite onödigt? Vill ni göra det? Kanske är jag så tråkig att ingen vill läsa om mig? Ska jag sluta skriva? Alla möjliga tankar far genom huvudet. Hur är det igentligen?

13 augusti

Känner mig som bytet spindeln har tagit. Fast. 
 

14.51

Sommar.
 

12 augusti 2012

Ville bara säga "hej".
Jag tycker om hallon.
 
 

Lördag 18.20 (2)

Ligger spikrak i den välbäddade sängen, stirrar upp i det vita taket och lyssnar på den intensiva musiken. Tänker. Sluter sedan ögonen och gråter en skvätt för att det snart är skola.
Undrar hur det skulle kännas att dö. En hemsk tanke. En våg av illamående sköljer över mig. Jag vill inte dö. Jag är så rädd. Mest av allt rädd för att inte hinna göra allt som jag har tänkt. En liten gnista av illska slår upp i mig. Jag kan inte fatta alla dagar som jag inte gjort nånting,  och nästan tyckt synd om mig själv. Jag måste ta tag i mitt liv, börja göra något meningsfullt istället för att till exempel sitta i timmar framför denna jävla dator och bara slösitta. Gråter lite till.
Mycket jag har gjort vill jag ha ogjort, så mycket. Tänk vad allt skulle vara annorlunda nu. Jag förbannar mig själv för min egen dumhet. 
Jag öppnar ögonen, märker sakta att musiken har stannat, som allt annat också verkar. Allt är så tyst. Jag funderar på om jag ska sätta på musiken igen och bara ligga här. Föralltd kanske? Nej, det går inte mer, jag är alldeles för tom, alldeles för tom. 

Lördag 12.24

Dricker te, äter bär och läser i min nya bok. Det är fint.
 
 
 
 

10 augusti 2012

Besöker staden, igen. Köper en ny t-skirt. Provar Dr Martens på scorett. Har picknick i stadsparken. Hämtar mina böcker. Beställer Dr Martens. Jag är så glad.
 
 
 
 
 

23.13

Åh, jag älskar allt som lever. Inbillar jag mig i alla fall. När livet är som bäst älskar jag allt och alla, jag bryr mig inte om det jobbiga. I dag var en sådan dag. Även fast jag endast gled runt i huset, växlade mellan att vara inne och ute, uppe och nere, och göra mest ingenting hela dagen. Många dagar är sådana i mitt lilla liv. Visst kan det låta tråkigt, jo, det är det, ibland. Men jag har vant mig vid ensamma stunder, vant mig vid min ganska stora och ganska irriterande familj, jag säger inte att de är det jämt, men ibland.
När jag är så här ensam försöker jag tafatt komma på vem jag är, hur jag är, vad jag igentligen vill, vad jag tycker om och så vidare. Det är inte lätt. Ja kan sitta i timmar och tänka på sådant, stirra i den där smala och avlånga spegeln. När jag inte orkar med mig själv försvinner jag in i böckernas värld, önskar att mitt ointressanta liv skulle vara lite mer som deras. Jag vill mer än annat att det ska hända något. Det är därför jag läser.
 
 

Onsdag 14.37- Before I die

Jag skriver på min "before I die- lista" varje dag, hittills har jag kommit fram till det här:
 
- Åka på en helt random- tripp till något främmande land långt bort med mina allra bästa vänner och ta dagen som den kommer.
- Ge någon en riktigt hård käftsmäll.
- Flytta till Berlin/Paris/London och bo där ett tag.
- Skaffa ett par Dr Martens. 
- Fota med en analog systemkamera.
- Äga en walk-in garderob.
- Träffa mitt livskärlek.
- Ge ut en bok.
- Bada i choklad.
- Lära mig spela piano.
- Fylla hela mitt rum med ballonger.
- Sova på ett tak.
 
 

8 augusti 2012

Jag städar rummet. Ser på tv med syster. Dricker en sommrig smothie. Är glad. Är ledsen. Har på mig min supermysiga stickade tröja. Stirrar ut genom fönstret, det regnar, igen. 
 

Ett sånt här onödigt inlägg innan klockan slår tolv

Jag har skaffat en galet stor skokärlek. Jag älskar skor. Förut har jag aldrig tänkt på det, bara dragit på mig de jag hade. Men åh, skor. Dr martens står helt klart överst på listan. Måste. Ha. Jag satt och pratade med far min, när han var "liten" gick alla runt med dr martens och kånken. 
Men Emelies plånbok säger, no no, antingen kånken eller dr martens...
 
 
 
 

Tisdag 19.50

Jag blev helt paff när jag loggade in här idag. Nästan fyrtio unika läsare och en massa fina kommentarer har jag ju fått också! Tack så jätte mycket, jag blir så glad.
 
Just nu regnar det. När jag säger regnar menar jag verkligen spöregnar.
Jag ligger i min säng, begravd bland alla kuddar i min supersköna mjukisoverall. Te dricker jag också, hela tiden bränner jag mig på det skållhetta tevattnet.
Besökte staden. Träffade en riktigt fin vän, W. Log åt alla möjliga männsikor. Sa hej till en gammal vän. Köpte nya converse, låga blå, åh vad jag är glad. En helt magisk lyckokänsla har spridit sig i min varma kropp, och varmare blir det ju. 
 Både m och p har  haft en kånken, röd, grön. Ibland blir man lite arg när de slänger allt hela tiden...
 http://makeagif.com/ouTtO_
Klicka här för att se gifen.
 
Försökte göra en gif till er, tydligen ville de inte sammarbeta, jag kanske har gjort nåt 
fel, för det ända som händer när man laddar ner den är- stillbild.

14.44

Åh, drömryggan, typ. Önskar att jag hade.
 
 

6 augusti 2012

Jag mår bra. Jag lever. Jag lever. Jag har sommarlov. Jag lyssnar på musik tills jag storknar.
 

12.31

Är det ok om jag tycker att du är fin? 
Är det ok om jag tycker om ditt leende?
Är det ok om hjärtat slår ett slag extra när jag ser dig?
Är det ok om jag blir nervös när jag går förbi dig?
Är det ok om jag verkligen skulle vilja höra din röst?
Är det ok om jag försöker lite extra för att du ens ska lägga märke till mig?
Är det ok om jag vill vara nära dig?
Är det ok att ens skriva om dig?
 
 
 
 
 

Söndag 11.54

Gör som hon. Gör som han.  Eller de kanske... Som du. Gör som du gör. 
 
 
 
 
 

Lördag 4 augusti 2012

Jag kollar mig i spegeln, nästan ler åt det jag ser framför mig. Inte för utseendet, inte för kläderna, tänkte mer se om  spegelbilden hängde med. Leendet på läpparna dör sakta bort. Glimten i ögat också för den delen. Ingenting vackert på något vis, bara en tom blick och ett sorgset ansikte. Är det så här jag ser ut dagarna i ända? Jag ställer frågan till mig själv, kommer fram till att det kanske inte är helt omöjligt när jag väl tänker efter. Visst, folk har sagt och påminnt mig några gånger om att jag ser hängig och ledsen ut, men är det verkligen så här jag ser ut? Tråkigt. Riktigt tråkigt. Jag vet inte var den sorgsna blicken kommer ifrån. Jag är ju igentligen glad mest hela tiden.
Blinkar, skakar på huvudet och lämnar bilden av människan mitt emot mig.

3 augusti 2012


Juli ångest

Kom på att jag glömt säga "hej då" juli och "hej" augusti. Juli ska väl vara en bra månad? Bada, sola, träffa kompisar, bada, sola, träffa kompisar. Sådär blev det väl med det. För det första så var solen inte på bra humör, och för det andra så var alla kompisar bort resta nästan hela tiden.
Jag har tänkt alldeles för mycket, på saker jag aldrig tänkt på förut. Sänt mord blickar mot skolan jag går i när jag åkt förbi, där inne finns det nog inget posetivt förutom kompisarna. På skolområdet kan jag inte andas på riktigt. Och saken är den att jag inte riktigt förstår helt och fullt vad den där skolan har gjort för att förtjäna det starka hatet om man bortser från alla kopiösa mängder av prov, läxor, långa skoldagar, jobbiga lärare, och så vidare.
Juli alltså. Jag har varit i skåne och tagit fina bilder, besökt ullared, shoppat, mycket, tjänat pengar, fikat för första gången på starbucks, åh, vad fint det är där, sovit länge på morgonarna, tagit sommarens första dopp, läst, varit vaken till fyra, skrattat, slitit på håret genom att färga det, och träffat kompisar ett antal gånger.
ibland har det kännts som huvudet ska explodera och hjärtat stanna, och ibland har jag mått så bra som aldrig förr. Varför blir det så här? Alla humörsvängningar blir bara för mycket. 

2 augusti 2012

Här sitter jag i mitt rum, med orkade ben, hemmakläder och ful frisyr. Stökigt är det också, kläder, böcker, tallrikar, och alla möjliga prylar ligger på golvet. En stor glassamling har jag också, säkert mer än tio glas står på fönsterbrädan. Ingenting som jag vill ha går att finna i detta rum. När man öppnar dörren kan man nästan tro att tredjevärldskriget har dragit hit, nja, lång i från, bara att det lät ganska bra. Här inne är det kaos. Jo, visst borde jag städa, men är det inte så här det ska vara på sommarlov?

Onsdag 1/8

Jag smörjer in alla hundra myggbett- känns det som.
Tuggar äckligt mycket tuggumi, konstant faktiskt. Idag vill jag slösa. Jag provar mina nya kläder som jag köpte på loppisen, har inte hunnit gjort det än eftersom de har legat i tvätten. Om ni vill så kan jag visa kläderna för er. Jag umgås också mycket med familjen och läser.
 

RSS 2.0